Daphne van Manen
directeur VO a.i.
Mediacollege Amsterdam

 

“Een eerlijk, ontroerend boek om vrolijk van te worden. Een boek dat past bij ons werk; het vrolijkste beroep dat er is…”

 

“Toen Ajax in 1995 de Champions League won en de hele school in de aula op groot scherm naar de finale keek, werkte ik, 6 vwo leerling, met een vriendin onder jouw begeleiding aan mijn werkstuk over het oude Griekenland. Wij wilden geen voetbal kijken, wij wilden geschiedenis. Je maakte tijd, nam ons serieus, dacht mee en lachte veel, om de Champions League kijkers en waarschijnlijk ook om ons. Dat moment tekent jou en je werk.

Nu ik, je oud-leerling, zelf ook geschiedenis docent en schoolleider, je boek lees, dan vertelt het me dat je alleen maar in het onderwijs kan werken als je jezelf laat zien, eerlijk bent, open bent, gewoon bent, vertelt wat je nog moet leren, het mag aanpakken zoals het bij je past en plezier mag maken. En dat de leerlingen zich dan vanzelf laten zien, zoals zij zijn; mensen die opgroeien, twijfels hebben, maar ook geloven dat ze de wereld kunnen veranderen en dat misschien ook wel echt kunnen. Het is een eerlijk, ontroerend boek, een boek om vrolijk van te worden, een boek dat past bij ons werk; het vrolijkste beroep dat er is.

Een eer vind ik het, om het eerste exemplaar van dit boek in ontvangst te nemen, al is het per post.”

Tussen sleur en zwier is flying with Newtone. Designing You.

tussen sleur en zwier cover