Tussen sleur en zwier

Tussen sleur en zwier

21,90

Bregje Pel brengt in Tussen sleur en zwier een ode aan haar belangrijke leermeesters. Ze vertelt wie ze was als kind, hoe de school haar soms welkom heette en soms helemaal niet, hoe de leraren de school kunnen maken en breken.

Ze zoekt uit waarom ze zelf leraar werd, hoe ze danste tussen sleur en zwier en hoe haar tijd als leerling en leraar haar werk als schoolleider, coach en trainer richting gaf.

Haar verhalenbundel is bestemd voor ieder die heeft schoolgegaan en ieder die nadenkt over de opdracht van de school. Het is een pleidooi om van de school een groeiplek maken voor iedereen, waar de leerlingen, leraren en schoolleiders uit onze roerige 21-ste eeuw tot wasdom kunnen komen en van elkaar kunnen leren.

Tussen sleur en zwier
Paperback 236 pagina’s  € 21,90

* Voor bestellen op rekening of een aantrekkelijke korting bij bestelling van 10 exemplaren of meer: Neem contact op.

Op voorraad

'een hartverwarmende bundel'
'een ode aan het leraarschap, zonder te vervallen in onderwijsjargon'
'van het begin tot het eind ben ik geboeid gebleven'
'openhartig en met humor geschreven'
'de persoonlijke aanpak spreekt enorm aan'

 

Tussen sleur en zwier

Leraren kunnen onze schooltijd maken en breken. We hebben allemaal schoolgegaan en een herinnering aan de belangrijke leraren die voor ons het verschil maakten, aan wie ze waren als mens, aan wat we van ze leerden.

In Tussen sleur en zwier brengt Bregje Pel een ode aan haar belangrijke leraren. Ze gaat met ze in gesprek, schetst hun gang door het onderwijs, beschrijft waarom zij haar zo raakten en vraagt naar de winst- en verliesrekening van hun leraarschap. Zo onderzoekt ze wat we kunnen leren over de menskant van het leraar zijn.

Daarnaast vertelt ze in autobiografische verhalen wie ze was als kind, hoe de school haar soms welkom heette en soms helemaal niet. Ze zoekt uit waarom ze zelf leraar werd en hoe ze toen danste tussen sleur en zwier. Ze beschrijft hoe haar tijd als leerling en leraar haar latere werk als schoolleider, coach en trainer kleurde.

binnenwerk voorbeeld

Haar verhalenbundel is bestemd voor ieder die heeft schoolgegaan en ieder die nadenkt over de opdracht van de school. Het is een pleidooi om van de school a village to raise a child te maken, waar een diversiteit aan leraren en schoolleiders van de school een groeiplek maken voor iedereen. Een school waar leraren en schoolleiders laten zien wie ze zijn en moeite doen om te zien wie het kind is. Een school, waarin leraren gedijen en kunnen uitgroeien tot belangrijke leermeesters voor het leven.

Tussen sleur en zwier biedt hoop en troost in moeizame leraars- en schoolleidersdagen omdat het laat zien dat er geen schoolmedaille is zonder keerzijde en geen leraarsbestaan zonder pijn. En dat er altijd een nieuwe kans is.

........

Tussen sleur en zwier
Paperback 236 pagina's  € 21,90*

Voor bestellen op rekening of een aantrekkelijke korting bij bestelling van 10 exemplaren of meer: Neem contact op.

Extra informatie

Afmetingen 21 × 14,5 × 2 cm
Tussen sleur en zwier

Paperback 236 pag. € 21,90. Vanaf 2 oktober verkrijgbaar.